Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

TAMΕΙΟ ΧΤΕΣ..3 MATΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πέρασε η τριάδα μας χτες,πάμε σήμερα με άλλα 3 ματσάκια.

149 Ολυμπιακός-Σέντ Ετιέν 1 1.55
Μεγάλο φαβορί ο ΟΣΦΠ και θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
162 Ντέρμπι-Μπλάκπουλ 1 1.65
Η Ντέρμπι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τη Μπλάκπουλ και μέσα στην έδρα της είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Τα «κριάρια» αναμένεται να ξεκινήσουν επιθετικά με σκοπό την επίτευξη ενός γρήγορου γκολ που θα αποβάλει το άγχος και θα δώσει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Από την άλλη, η ομάδα του Παρκς αρέσκεται να φυλάει πρώτα τα νώτα της, στα εκτός έδρας παιχνίδια και το ίδιο αναμένεται να κάνει στο «Πράιντ Παρκ». Αν οι γηπεδούχοι δεν «ανοίξουν» γρήγορα την άμυνα των αντιπάλων τους, τότε θα έχουν πρόβλημα σημαντικό να φτάσουν στη νίκη, απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα, όπως η Μπλάκπουλ.
157 Μπορντό-Γαλατασαράι 1 1.75
Ο τεχνικός της Μπορντό, Λοράν Μπλαν έκανε λόγο για έλλειψη φρεσκάδας εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων, μετά τη νέα αποτυχία και την οδυνηρή ισοπαλία 1-1 με τη νεοφώτιστη Γκρενόμπλ. Πάντως οι Γιρονδίνοι έχουν αποσπάσει μόλις δύο βαθμούς στα τρία τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, το οποίο μαζί με τον τελικό του Λιγκ Καπ φαίνεται πως αποτελούν μεγαλύτερες προτεραιότητες, συγκριτικά με το Κύπελλο UEFA. Τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Σαλμέ (20 συμμ./1), χάνουν τον επαναληπτικό σε περίπτωση που αντικρίσουν κάρτα οι Σαμάκ, Ντιαβαρά, Γκουρκούφ και Ζουριετί. Κανονικά διαθέσιμος ξεπερνώντας το πρόσφατο πρόβλημα τραυματισμού ο επιθετικός Μπεγιόν (19 συμμ./4) που θα πάρει θέση στη γραμμή κρούσης δίπλα στον Καβενάγκι. Ο Αργεντινός δεν έχει σκοράρει τα τελευταία 371 λεπτά, δείχνοντας πως διανύει ένα διάστημα αναποτελεσματικότητας.
Γκρίνια επικρατεί στα αποδυτήρια της Γαλατασαράι καθώς τα "λιοντάρια" δεν έχουν καταφέρει να βρουν ρυθμό. Η "Τσιμ-μπομ" μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Σίβασπορ (στα πέναλτι) δεν αναθάρρησε αγωνιστικά. Η ισοπαλία με την Καϊσερίσπορ (1-1) και η ήττα από την Αντάλιασπορ (1-0) καταδεικνύουν τα προβλήματα για την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε. "Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να αγωνιστούμε στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς που δώσαμε" τόνισε ο Γερμανός τεχνικός. Το κίνητρο είναι μεγάλο για τους Τούρκους καθώς ο φετινός τελικός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. Στα θετικά για τη Γαλατά η επιστροφή του Χάρι Κιούελ που αποθεραπεύθηκε αλλά και του Χασάν Σας. Δεν υπολογίζονται ο αμυντικός, Μπαλτά, ο μέσος Λίντεροθ και ο Γιαμάν. Αναξιόπιστη στις εξόδους τους οι Τούρκοι ειδικά στη φετινή σεζόν που δεν έχουν καταφέρει να βρουν ισορροπία στο παιχνίδι τους.